Igår testade jag den första maträtten från veckans matkasse - wok med cashewnötter. Det är en snabblagad och god vardagsrätt. Receptet är tänkt för två personer men det räcker nog upp till 4 personer. Här kommer receptet!
Nudlar
100 g cashewnötter
3 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 broccoli
2 morötter
1/2 vitkål
75 g haricots verts
1 rödlök
1 lime
4 msk sweet chilisås
1 bit ingefära
2 msk soja
1 kruka koriander
salt
Gör så här:
1. Skala och hacka vitlök och rödlök. Halvera haricots verts. Strimla vitkål. Bryt broccoli i buketter och skär stammen i bitar. Skala och slanta morötter.
2. Riv skalet från limen och pressa saften i ett glas. Skala och riv ingefäran. Hacka korianderblad och stjälkar.
3. Rosta nötter.
4. Koka nudlar.
5. Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med olja. Woka/fräs rödlök, vitlök, haricots verts, broccoli och morötter i 2.3 min.
6. Tillsätt limeskal, limesaft, soja, sweet chili, koriander och ingefära. Salta eventuellt. Låt bli varmt i 1-2 min.
7. Servera wok med nudlar och strö rostade nötter över.
Tips!
Om du har hemma så använd gärna både kinesisk (mushroom soy) och japansk soja. De båda sojasorterna skiljer sig ifrån varandra. Den kinesiska är mörkare, tjockare och kraftfullare i smaken medan den japanska är ljusare, mer rinnig och har en annan sälta. Personligen tycker jag att det bästa är när man använder båda i samma maträtt. Till detta recept använde jag hälften/hälften, det vill säga 1 msk kinesisk och en 1 msk japansk soja.
—————