Vecka 11 - vegokött

22.03.2016 20:56

Jag är inte mycket för så kallat "vegokött", utan föredrar rätter fullproppade med färska grönsaker, bönor, linser, svamp och nötter. Det finns dock några undantag och jag tänkte här lista mina tre favoriter.

 

VECKANS LISTA - VEGOKÖTT

1. Tzay-spett

Detta är min absoluta favori bland allt vegoköttt! Detta är en produkt gjord av sojaprotein smaksatt med ingefära och chili. Eftersom de redan är trädda på spett passar de utmärkt att slänga såväl på grillen, men de är minst lika goda tillagade i ugnen. Även om de är smaksatta så tycker jag det är gott att pensla en marinad på, innehållande lime, ingefära, soja, olja och sötsur chilisås. Det är inte heller dumt att strö lite sesamfrö på, i slutet på tillagningtiden, om de görs i ugnen. Så gott till asiaktiska rätter såsom nudelsallad!   

 

2. Pulled oumph  

Märket Oumph är relativt nytt på marknaden och det finns redan 9 olika varianter på detta vegokött. Min klara favorit av dessa nio är Pulled Oumph. Denna sojaprodukt är redan sprängfylld med goda smaker med BBQ-känsla, så bara häll ner en påse i en stekpanna och värm till. Pulled Oumph passar såväl i wraps och mellan hamburgebröden som tillsammans med en sallad eller klyftpotatis och en smarrig sås. 

 

3. Anammas vego filéer

Denna produkt försvann från marknaden något år på grund av den något komplicerade tillverkningsprocessen, men eftersom hela den svenska vegovärlden sörjde detta så är de nu tillbaka! Denna sojaprodukt har en väldigt neutral smak, så det är viktigt att smaksätta dem ordentligt. De blir riktigt saftiga och goda om man låter de ligga ett tag i en marianad. Jag brukar göra min på sojasås, olja, honung, liquid smoke och en skvätt vatten. Grilla filéerna eller stek dem i en stekpanna och servera med en sallad, potatisgratäng eller klyftpotatis. Gudomligt gott! 

Jag vill bara understryka att samtliga av dessa produkter är helt veganska! 

—————

Tillbaka


Vecka 11 - vegokött

Inga kommentarer hittades.