Söndagsmiddag hos mor och far
11.01.2015 23:03
Det finns många bra skäl till att hälsa på hos föräldrarna och ett av dem är att det bjuds på god mat. Idag gjorde dem en mycket god Pad Thai (nudelwok), som jag fick avnjuta. I receptet är det egentligen fläskkött men det stekte dem för sig och jag letade fram några quornbitar i deras frys som jag hade till. Jag vill bara understryka att jag inte har gjort ett smack för att bidra till denna middag. Detta tillagade föräldrarna medan jag satt och jobbade. Tack för det!
PAD THAI (NUDELWOK MED CASHEWNÖTTER)
250 g äggnudlar
1 morot
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk böngroddar
1-2 msk olja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
3 ägg
2 lime
2 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja
cashewnötter
Gör så här:
1. Koka nudlarenligt anvisningarna på förpackningen. Håll dem varma.
2. Skala morot och vitlök tunt i sneda skivor och finhacka vitlöken. Skölj och trimla purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
3. Stek grönsakerna tillsammas med vitlöken i olja. Vänd ner böngroddarna och stek ytterligare i 1 minut. Blanda ner äggen och rör tunt tills de stelnat. Pressa i saften av en halv lime. Rör ner sambal oelek och soja. Vänd ner nudlarna.
4. Servera med cashewnötter och lime skuren i klyftor.
Hett tips från min far:
Istället för att blanda i äggen direkt i nudelwoken så stek dem hellre för sig i en seperat panna. Då blir inte woken så kladdig utan det blir mer bitar av ägg. Du gör så här: Knäck äggen i en stekpanna och låt stelna lite innan du finfördelar den. Det ska alltså inte bli som äggröra utan mer bitar av ägg.
—————
Tillbaka