Pasta Alfredo med soltorkade tomater

01.02.2015 18:20

Nu var det ett litet tag sedan jag skrev något här. Först hade jag lite problem med datorn och sedan hann jag inte med på grund av plugg, jobb och annat. Som lite kompensation kommer flera inlägg i rad! 

För kanske två fredagar sedan så ramlade Vego (en tidning inriktad på helt vegetabilska recept) ner i brevlådan. Jag kikade lite i den igår och hittade ett recept på en pastarätt som jag ville testa. Det blecv mycket gott! Här kommer receptet! 

 

PASTA ALFREDO MED SOLTORKADE TOMATER (2 personer)

200 g pasta 

1 1/2 msk olivolja

1/2 gul lök

1/2 dl vitt vin

1 dl soltorkade tomater 

1 1/2 msk tomatpuré 

1/2 burk krossade tomater, d.v.s. ca. 200 ml (min burk var med basilikasmak) 

1 dl havre- eller sojagrädde

1/2 påse babyspenat, ca. 35 g

salt

svartpeppar 

 

Gör så här: 

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

2. Skiva vitlöksklyftor och hacka gul lök. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs mjuk i oljan. Häll på vinet och låt koka in.

3. Strimla de soltorkade tomaterna fint och blanda ner tillsammans med tomatpuré, krossade tomater och grädde. Låt puttra i 5 minuter. 

4. Vänd ner babyspenaten och smaka av med salt och peppar.

5. Blanda såsenm med pastan och servera! 

—————

Tillbaka