Att gå till dukat bord

15.03.2015 22:27

Okej, att skriva en blogg är kanske inte riktigt min grej. I alla fall inte om man ska skriva och uppdatera regelbundet... Nu har jag haft drygt en månads (!) uppbehåll och det finns inga ursäkter för det. En förklaring kan dock vara att det har varit himla mycket med både plugg och jobb. Med andra ord så har det inte varit brist på matuppplevelser. Tvärtom var februari månad fylld med minnesfulla middagsupplever och recept. Min ambition och förhoppning är att jag i veckan kan uppdatera några av favoriterna från föregående månad. Ikväll är jag dock alldeles för trött för att printa ner recept, så jag bjuder endast på ett restaurangtips och lite bilder. 

Denna helg som varit har jag ätit riktig god mat. Jag kan dock inte ta åt mig äran för dessa maträtter alls. Igår kväll så var jag och mor min och åt på PM Indian Garden i hemstaden (Karlskrona). Jag valde vegetarisk Thali, d.v.s. flera indiska smårätter. Jag kan verkligen rekommendera denna restaurang. Deras vegetariska utbud är ganska brett, vilket är inte så ovanligt då det är en indisk restaurang. Servicen är bra och maten serveras relativt snabbt men är ändå vällagad och god!

Ikväll bjöds jag återigen till dukat bord, fast då hemma hos mina föräldrar. Familjen var samlad för kroppkakor, som är en maträtt som kanske inte alla har testat på då den är typisk för Småland, Öland och Blekinge. 

 

Oftast är kroppkakorna fyllda med fläsk men mina föräldrar gör även en vegetarisk fyllning så att jag ska kunna vara med vid måltiden. Vi har testat några olika vegetariska fyllningar fast det som jag har fastnat för och som i mitt tycke är bäst består av finhackade champinjoner, morötter, gul lök och vitpeppar. 

 

 

—————

Tillbaka