Månaden som har gått - februari

03.03.2016 22:28

Årets andra månad har gått fort. Ändå har jag hunnit med att prova alltifrån ny frukostmat (overnight oats) till allergi- och veganvänliga bakverk och några trevliga matställen i Gbg. Nog om det! Låt oss nu titta på månadens absoluta höjdpunkter. 

 

 

Vardagsmat - pasta med svampsås

Om jag får skryta så är nog olika svampstuvningar och -såser något som jag verkligen bemästrar. Här har jag utgått från mitt standardsrecept, när det kommer till svampssås och kryddat med basilika och gräslök. Snabblagat, enkelt och framför allt löjligt gott! 

Ingredienser:

2 bananschalottenlök

200 g skogschampinjoner

4 dl grädde 

1/2 tärning svampbuljong 

1 kruka färsk basilika

1 msk färsk gräslök

1 krm cayennepeppar 

1-2 msk mjöl

olja/smör/margarin 

pasta

 

1. Medan såsen tillagas, kokar pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Hacka löken fint och fräs tills den blir mjuk i en djup stekpanna.

3. Dela svampen i större bitar, gärna kvartar. Fräs i pannan tillsammans med löken tills även den har mjuknat.

3. Gör en bottenredning, genom att tillsätta mjöl. Häll på grädde.

4. Smula ner buljongtärningen och tillsätt hackad basilika och gräslök. Krydda med cayennepeppar.

5. Låt såsen tjockna något.

6. Servera såsen med nykokt pasta. Ät och njut! 

                  

 

 

Lyxmiddag - dumplings

Som jag berättat i inlägget för vecka 7, så fick jag prova flera spännande matställen i Göteborg. Min absoluta favorit var ändå de hemlagade dumplingarna, som mina vänner serverade. Inte nog med att det var väldigt gott utan det var dessutom otroligt spännande och roligt att få vara med vid tillagandet av de små asiatiska knytena. Det var lite knepigt i början att få ihop de, men efter lite pill så fick jag nog ändå in snitsen. Eftersom det inte var jag som stod för middagen kommer jag heller inte dela med mig av något recept (denna gång). Jag tänkte istället dela med mig av en del bilder, som får fungera som inspiration för er som skulle vilja testa att göra det själv. Det tar tid och är som sagt lite pilligt, men jag lovar att det är värt det! 

 

          

 

          

          

 

 

Månadens söta - cashewbollar

Jag har både ätit och gjort flera sötsaker i februari, men min favorit måste vara cashewbollarna, som jag slängde ihop för att överraska min vän med lite eftermiddagsfika. Recepte finner ni här: https://min-vegetariska-varld.webnode.se

                        

 

—————

Tillbaka


Månaden som har gått - februari

Inga kommentarer hittades.