Knapriga apelsinkolasnittar

01.02.2015 18:50

Igår kväll gjorde jag något som jag tycker är väldigt kul men sällan hinner med numera: att baka! Det blev de klassika kolakakorna med en liten twist i och med att jag blandar i apelsinskal. Dessa är gjorda på smör fast det är ju bara att byta ut till mjölkfrittalternativ om man vill ha de veganska! 

 

KNAPRIGA APELSINKOLASNITTAR (ca. 35 st.) 

100 g smör 

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker (det glömde jag tydligen av igår fast det blev bra ändå!)

1 msk ljus sirap

rivet skal av en stor apelsin

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Mixa i matberedare ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och apelsinskal. Sikta över mjöl och bakpulver och mixa till en deg.

3. Skrapa ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela den och forma till två plåtlånga längder. Lägg över på bakpappersklädd plåt.

4. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna i en knapp minut och skär sedan i sneda kakor. Låt kallna helt. 

5. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock. 

 

—————

Tillbaka