Årets sommarfest!

11.07.2015 13:08

Föregående helg så anordnade jag en sommarfest vid familjens sommarstuga för närmaste vännerna. Det var så pass trevligt och roligt att jag glömde helt bort att ta kort, både på mat gäster och annat. Jag kan dock berätta att när det kom till maten bjöds det på grillat i form av grillspett. Till det så hade jag gjort baguetter, potatissallad, vanlig sallad, guacamole och BBQ-sås. En av mina vänner bidrog med välkomstdrink och en somrig bärpaj till efterrätt.

Jag har här valt att lägga ut recept på potatissalladen och BBQ-såsen. Potatissalladen är egentligen tänkt till 6 personer, men det räckte gott till oss 8 som var på festen, eftersom det fanns mycket andra tillbehör. Såsen är tänkt till 4 personer, så jag gjorde dubbel sats av den.

Om ni som var på festen önskar recept på något av de andra tillbehören, så bara säg till så lägger jag upp det som ett annat inlägg!

 

 

ÖRTKRYDDAD POTATISSALLAD

1 kg kokt kall färskpotatis

4 salladslökar

3 msk hackad persilja

2 msk hackad dill

1 bunt rädisor

 

Dressing:

1/2 dl vitvinsvinäger

1 dl olja

1 msk vatten

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 nypa socker

 

Gör så här:

1. Skär potatisen i bitar eller skivor. Strimla salladslöken.

2. Blanda potatisen, salladslöken, persiljan och dillen i en skål. Vispa samman dressingen och häll den över potatisblandningen. Låt salladen stå svalt ett par timmar.

3. Skiva rädisorna och blanda ner dem i potatissalladen. Servera!

 

 

BBQ-SÅS

3/4 dl chilisås

1 1/2 dl ketchup

2 msk senap

2 msk olja

2 tsk brun farin

2 msk liquid smoke

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 tsk chilipulver

1/2 tsk malen svartpeppar

1 krm cayennepeppar

 

Gör så här:

1. Rör ihop chilisås, ketchup, senap och olja till en jämn sås. Häll i farinsocker och liquid smoke.

2. Krydda med vitlökspulver, chilipulver, svartpeppar och cayennepeppar.

 

 

—————

Tillbaka